UNA CRUÏLLA QUE ENS FA DUBTAR ÉS UN NOU CONEIXEMENT.
LA COMPRENSIÓ, PERÒ, ÉS LA VERITABLE PORTA D'ENTRADA.
RC77

dijous, 26 d’abril del 2012

L'EDAT MITJANA

Ungrupunit            SOSES


Enorme recorregut a través de més de cinquanta mil anys d'història! El nostre recorregut. El camí  que hem fet fins avui. Hem passat per la prehistòria i les seves etapes i ens hem abocat al balcó de l'edat antiga -la qual ens ha permès de comprendre les bases del pensament actual i ens ha sorprès mercès a la riquesa artística i arquitectònica que li és pròpia-.
És el torn ara de fer un tomb per l'edat mitjana, pelr llur sistema d'estratificació social, per una nova onada de poblament de la península ibèrica i, també, per la incipient formació d'un territori mil·lenari que portem al cor, CATALUNYA.
Podeu passejar pels següents enllaços si voleu investigar una mica. La primera de les webs reclama que passeu el ratolí per sobre dels personatges; ells mateixos us aniran explicant qui són i quin paper juguen. En el segon cas, l'aplicació clic us permetrà d'interactura una mica amb els aspectes més remarcables de l'edat mitjana.
Endavant!


dilluns, 23 d’abril del 2012

ELS JOCS FLORALS, UN ANY MÉS A L'ESCOLA

Ungrupunit    SOSES


Enguany, l'escola i el poble s'engalanen de valent per tal de contagiar de sensibilitat, tradició i reminiscència les sosines, els sosins i tothom qui dirigeixi la seva mirada cap als balcons i els cels del nostre poble. 
Enguany, aprofitant l'avinentesa que ens brinda la diada de Sant Jordi, un estol de paraules i d'expressions populars sobrevola els nostres caps tot deixant una empremta profunda a les retines, senyal teixit a partir d'una extensa gamma de colors i d'un reguitzell interminable de termes i declaracions típiques del parlar sosí.
Us animem a que feu vostres els carrers i en recorreu amb la mirada les façanes de les cases, llurs balcons i els fanals per tal d'apropar-vos a la cultura identitària del municipi.
Mentrestant, aprofiteu la finestra del nostre bloc per tal de copsar gràicament com ha anat la celebració dels Jocs Florals a l'escola.
Som-hi!


LA MATÈRIA I LES SEVES PROPIETATS. CANVIS I ESTATS DE LA MATÈRIA

Ungrupunit           SOSES

Diada de Sant Jordi assolellada i plàcida si hom vol sortir a ensumar els aires o bé a tafanejar sinopsis de llibres. Dia radiant i força benèvol amb els passejants... 
Confiem plenament en el bon criteri dels nostres joves lectors  els quals, al llarg de tot el curs, duen a terme una tasca de lectura activa motivada pel plaer i el gaudi.
En un altre ordre de coses, demà donarem el tret de sortida a l'estudi de la matèria, les seves propietats i els canvis que pot experimentar (siguin aquests físics o bé químics). Si voleu escalfar motors, investigueu una estona els enllaços que us oferim tot seguit i us adonareu de la dimensió de tot allò que ens envolta, és a dir, de la MATÈRIA.

dimarts, 17 d’abril del 2012

LA CONJUGACIÓ VERBAL

Ungrupunit       SOSES


Amb l'objectiu d'aplanar el camí a les alumnes i als alumnes que tenen el sa costum d'estudiar de forma periòdica, inserim en la present entrada dos enllaços que contenen reptes verbals. Es tracta, en definitiva, de completar les formes que es demanen en cada cas amb exactitud i correcció.
EN EL PRIMER CAS, ACCEDIU A LA WEB EN QÜESTIÓ, PREMEU "ACCÉS LLIURE" I, DESPRÉS, "CONTINUAR". Se us demanarà de completar una forma i, a l'instant, podreu verificar la resposta emesa.
EN EL SEGON CAS, ES TRACTA DE COMPLETAR FORMES VERBALS, les quals apareixen degudament assenyalades.
Som-hi!


PRÀCTICA DE VERBS (I)


PRÀCTICA DE VERBS (II)

dilluns, 16 d’abril del 2012

LA PREVISIÓ DEL TEMPS: ELS MAPES D'ISÒBARES

Ungrupunit    SOSES

A punt de culminar l'estudi relacionat amb la posició de la Terra dins el Sistema Solar, amb les capes que conformen l'estructura del planeta i també amb els factors que donen forma al temps, ens trobem ara analitzant els sistemes que els meteoròloegs empren per tal de determinar l'evolució de la situació de la troposfera en un moment i en un lloc determinats
Hem treballat els mapes de símbols i, alhora, hem comprovat l'enorme utilitat de les estacions meteorològiques distribuïdes de forma estratègica arreu de la geografia catalana. A més, ens hem adonat del paper que juga el satèl·lit Meteosat en el seguiment de l'evolució de les masses de núvols.
Com bé sabeu, ens hem aturat a analitzar els mapes que inclouen línies de pressió (isòbares), les quals parlen de l'arribada de bonança i estabilitat, d'una banda, o bé mostren l'impacte del fred, la pluja i el temps insegur, d'una altra.
L'enllaç inclòs a continuació conté un mapa que reflecteix l'evolució dels diferents paràmetres meteorològics (pluja, núvols, temperatura, vent i pressió) al llarg d'una franja de quatre dies. Us proposem que seleccioneu l'element meteorològic que vulgueu visualitzar tot fent clic amb el ratolí i, a continuació, que resseguiu la columna on hi són reflectides les hores per tal de poder apreciar l'evolució dels diferents elements. Resulta força instructiu i interesant!



dimarts, 10 d’abril del 2012

DETERMINACIÓ DE SUPERFÍCIES

Ungrupunit       SOSES

Farem nostres les extensions! Sí... Ben aviat, la determinació de l'extensió de qualsevol superfície delimitada per dues magnituds com són ara la llargada i l'amplada ja no tindrà secrets davant els nostres ulls. Ens submergim, dins la propera unitat de Matemàtiques, en el descobriment del concepte de superfície, de les unitats que en permeten llur càlcul i dels processos de demostració d'on brollen les fórmules que ens han de fer més fàcil el fet de treballar amb l'àrea de qualsevol mena de polígon.
El ventall d'enllaços que proposem a continuació inclou el treball al voltant de l'àrea de figures plenes poligonals de diferent índole. 
Indagueu, un cop encetat el treball, què succeix en els diferents casos...
Som-hi!




ÀREA DE POLÍGONS


ÀREA DE POLÍGONS REGULARS