UNA CRUÏLLA QUE ENS FA DUBTAR ÉS UN NOU CONEIXEMENT.
LA COMPRENSIÓ, PERÒ, ÉS LA VERITABLE PORTA D'ENTRADA.
RC77

dimecres, 20 de març del 2013

EL COMPLEMENT CIRCUMSTANCIAL


Ungrupunit   SOSES

Dintre del sintagma verbal predicat ens manca d'abordar el reconeixement i substitució del complement circumstancial.  Per tal de començar a identificar aquesta esctructura (recordeu que aboca les circumstàncies de lloc, temps, manera, instrument, companyia, matèria, causa i finalitat) us redrecem a un enllaç que efectua un recorregut global pels diferents tipus de complements que existeixen. A més, a la pàgina us podeu retrobar amb els adverbis, termes fonamentals a l'hora de generar els complements circumstancials (fins i tot aquestes peraules en poden fer la funció).
Preneu paciència i llegiu-vos amb atenció la informació continguda al web que us facilitem.

dilluns, 18 de març del 2013

LONGITUD DE LA CIRCUMFERÈNCIA I ÀREA DEL CERCLE. EL NOMBRE PI

Ungrupunit         SOSES



A partir de la consideració del concepte "perímetre" i, anàlogament, del diàmetre de la circumferència a què correspon en cada cas l'esmentada longitud, avui hem esbrinat el valor constant del nombre grec pi. Ha estat aquesta, doncs, la nostra personal porta d'entrada cap a la deducció de la fórmula de la longitud de la circumferència (L= D x pi)
Practicant, mesurant i contrastant, ens hem adonat també de la possibilitat d'esbrinar fàcilment les dimensions del diàmetre o bé d'un radi tot prenent com a punt de partida el perímetre d'una circumferència qualsevol.
En els propers dies ens endinsarem en el treball amb l'àrea del cercle i també en la visualització de les seccions dels cossos rodons, fet pel qual us facilitem un enllaç d'enorme vàlua (accessible a través del portal edu365.cat), atès que incorpora una proposta gràfica molt encertada que permet consolidar de forma senzilla els conceptes i procediments apresos. Un cop efectuada la visita, podeu acabar de quadrar el procediment a través d'una  clara aplicació pràctica (vídeo).
Ànims i endavant!




dimarts, 12 de març del 2013

PORTES OBERTES, NOUS ESGLAONS...

Ungrupunit        SOSES

El mes de març és sempre, per a les alumnes i pels alumnes del darrer nivell de Cicle Superior, una franja temporal en què, a banda de mirar de tancar el segon trimestre amb un aprofitament formatiu i unes qualificacions dignes, els és preceptiu el fet de dur a terme l'esperada i a voltes enigmàtica visita a l'Insitut d'Educació Secundària d'Alcarràs -el qual els obre per primer cop les portes i els ensenya la cara maquillada, abans que el curs vinent hi  volin definitivament-.
La tensió, l'expectativa individual, la coneixença de les qui i dels qui seran companys un cop ben espremut de l'estiu, el primer contacte amb un nou ambient i una nova etapa d'aprenentatge.. Totes aquestes particularitats són ben perceptibles en els rostres tibats de les noies i els nois que marxen durant un matí de Soses i s'aventuren en la descoberta de la seva "propera gran casa".
Com és habitual, aprofitem la visita a l'INS per tal de fer una ullada al futur més proper, un futur al qual no s'hi arriba amb la maleta buida, sinó amb un bagatge ampli -desenvolupat a l'escola- i. sobretot, amb uns hàbits els quals desitgem, de tot cor, siguin conservats pels menuts viatgers de l'escola in secula seculorum.
Feu un cop d'ull al quadern gràfic de la nostra breu estada a l'institut... Som-hi!




divendres, 1 de març del 2013

L'ESTRUCTURA DE LA TERRA

Ungrupunit         SOSES


Un any més, ens apropem a l'estructura del nostre planeta a través de l'estudi de les diferents parts i capes que el conformen. Es tracta, fonamentalment, de dur a terme un recorregut visual pels diferents components (sòlids, líquids i gasosos) del planeta Terra.
Us emplacem a efectuar la visualització dels següents documents gràfics per tal de tenir una visió més propera de l'objecte d'estudi.
ENDAVANT!