UNA CRUÏLLA QUE ENS FA DUBTAR ÉS UN NOU CONEIXEMENT.
LA COMPRENSIÓ, PERÒ, ÉS LA VERITABLE PORTA D'ENTRADA.
RC77

dimarts, 26 de novembre del 2013

APROXIMACIÓ A LES FRACCIONS


Ungrupunit   SOSES


Un cop encetat el tema corresponent a les fraccions, aprofitem aquest espai per tal de deixar una sèrie d'enllaços interactius que permeten de practicar el concepte de fracció, la fracció d'una unitat i d'un nombre i la representació de fraccions.
El darrer dels enllaços suposa una via d'exploració per als alumnes més agosarats.
Accediu-hi! Som-hi!

SÍLABA TÓNICA, DIPTONGOS E HIATOS

Ungrupunit        SOSES


Hemos trabajado con anterioridad concretamente durante el trimestre inicial del curso- el reconocimiento de la sílaba tónica de una palabra y, asimismo, la presencia de diptongos e/o hiatos en la misma. Hemos llevado a cabo dicho proceso, sin embargo, dentro del ámbito correspondiente  a Lengua Catalana.
Llegado ahora es el momento de abordar el mismo proceso en al apartado de Lengua Castellana. Los más avispados advertirán que existen numerosas coincidencias en la unión de dos vocales en una misma sílaba (diptongo) tanto en castellano como en catalán, aunque la asociación entre vocales abiertas (a,e,o) y vocales cerradas (i,u) o bien entre dos vocales cerradas resulta mucho más sencilla en el primer caso que en el segundo, teniendo en cuenta que no existen diptongos crecientes y decrecientes. Lo mismo sucederá en el caso del hiato, aunque habrá que tener especialmente en cuenta la pronunciación cuando llegue el momento de discriminar las vocales que pertenezcan a sílabas distintas.
Es crucial que visionéis el siguiente enlace multimedia, para después entrar de lleno en la resolución de las actividades propuestas. En cualquier caso y, como viene siendo habitual, la consulta de las páginas complementarias puede resultar de especial ayuda para los estudiantes concienciados con su labor.





dijous, 21 de novembre del 2013

UNA NOVA AGRADABLE ESTONA...

Ungrupunit       SOSES


Aprofiteu els moments en què pugueu gaudir de pau i assossec personals i apropeu-vos a l'entrada del bloc per tal de conèixer què els succeeix als personatges de les nostres històries, ben properes i familiars sempre.

Gaudit llegint!
Gaudiu d'una nova agradable estona!


dimarts, 19 de novembre del 2013

PRACTIQUEM LES DESTRESES PERSONALS AMB ELS ANGLES

Ungrupunit         SOSES

De cap al treball manipulatiu amb angles, els alumnes i les alumnes hem passat de primer, trepitjant ben fort, pel reconeixement de rectes segons la seva posició. Ara, però, les regions compreses entre dos costats coincidents en un vèrtex (és a dir, els angles) reclamen la nostra atenció i és bo i molt recomanable que complementem el treball de descoberta fet a l'aula amb un seguit d'oportunitats manipulatives que garanteixin l'adquisició completa dels coneixements.
En el cos dels enllaços virtuals que facilitem trobareu un bon grapat de propostes en què haureu de posar en joc la vostra perícia a l'hora d'identificar, mesurar i traçar angles. Fins i tot podreu jugar a golf fent servir els angles! Cas que la pantalla us demani d'executar el programa Java, premeu l'opció afirmativa (és recomanable d'anar actualitzant Flash i Java als vostres ordinadors per tal de visualitzar correctament els programes).

SOM-HI!



dimarts, 12 de novembre del 2013

LECTURA PER A GAUDIR I ESCALFAR MOTORS

Ungrupunit         SOSES


Ja és disponible al bloc la lectura corresponent a la tercera prova de Llengua Castellana. Passeu una estona plaent tot efectuant el recorregut lector pel fragment que us proposem. De ben segur, hi trobareu personatges que us seran ben coneguts...
Gaudiu llegint!


diumenge, 10 de novembre del 2013

TALLER "FLASH" DE TEATRE: TEATRE EXPRÉS

Ungrupunit         SOSES



El divendres vàrem poder gaudir, plegats, d'una masterclass de teatre impartida per un actor barceloní que ens va delectar amb una gran versatilitat de recursos aplicats a l'àmbit de l'expressió corporal. Els nois i les noies dels cicles Mitjà i Superior van assistir, atònits, expectants i riallers, a tot un veritable desplegament exprés de moviments, expressions mímiques i trucs teatrals que els van captivar i, sobretot, motivar.
Amb l'acompanyament d'una part eminentment pràctica, els discents van posar en joc les seves habilitats  en el pla de la comunicació personal arribant a entendre, transcorreguda una hora de diversió, que el teatre és una forma directa d'expressió, un llenguatge especial capaç de transmetre intencions i emocions de forma directa i transparent.
Delecteu-vos amb algunes de les intervencions dels nostres nens i de les nostres nenes.





dijous, 7 de novembre del 2013

SÍL·LABA TÒNICA I ACCENTUACIÓ EN CATALÀ

Ungrupunit           SOSES

Dins l'àmbit corresponent a Llengua Catalana treballarem ben aviat -o, més ben dit, repassarem- el procés d'indentificació de la síl·laba tònica de les paraules, la corresponent classificació dels mots i començarem també a interioritzar i a solidificar les normes d'accentuació -elements vitals a l'hora de garantir una escriptura sense irregularitats ortogràfiques-. Així, podeu accedir a una sèrie d'enllaços que expliquen la disposició de la síl·laba tònica, us proposen d'accentuar paraules i, fins i tot, us ofereixen la possibiliat d'indentificar mots que presenten accent diacrític.
Endavant!


dimecres, 6 de novembre del 2013

IDENTIFICACIÓN DE PALABRAS SEGÚN POSICIÓN DE LA SÍLABA TÓNICA Y REGLAS DE ACENTUACIÓN

Ungrupunit     SOSES


Llegamos a un punto de inflexión importante por lo que a mejora de la ortografía personal se refiere. Con frecuencia, los acentos se nos resisten y nos resulta especialmente complicado escribir correctamente una palabra teniendo en cuenta las normas de acentuación en curso. 
A través de los siguientes enlaces podréis acceder a un espacio de práctica muy válido si pretendemos potenciar nuestra capacidad de escritura (sin faltas, claro).

Ánimos y adelante. ¡Practiquemos!









diumenge, 3 de novembre del 2013

LA FUNCIÓ DE RELACIÓ: SENTITS, SISTEMA NERVIÓS I APARELL LOCOMOTOR

Ungrupunit        SOSES


La recepció d'estímuls que provenen de l'entorn, el procés d'interpretació d'aquestes informacions i l'emissió de respostes adients, conformen l'eix central d'estudi de la funció de relació, eix en què els sentits, el sistema nerviós i l'aparell locomotor són pilars fonamentals. En el decurs de la present unitat descobrirem la perfecta coordinació que existeix entre el seguit d'elements que intervenen en la complexa funció de relació. Allò que ens pot semblar més curiós és la normalitat amb què contínuament assistim al desplegament de la funció d'interacció amb el món que ens envolta (sovint no som ni conscients que l'estem duent a terme), fet pel qual és hora que prenguem consciència que, des del moment en què un estímul és captat pels nostres sentits i fins que l'acció perfectament compassada de músculs i ossos materialitza la resposta, transcorre un brevíssim espai de temps però es posa en joc una multiplicitat de mecanismes absolutament impressionant.
Apropem-nos, doncs, a l'acció de les neurones, dels músculs, dels ossos, dels sistemes i aparells que pugen a l'escenari segon a segon en el nostre dia a dia. Descobrim la funció de relació.