UNA CRUÏLLA QUE ENS FA DUBTAR ÉS UN NOU CONEIXEMENT.
LA COMPRENSIÓ, PERÒ, ÉS LA VERITABLE PORTA D'ENTRADA.
RC77

dilluns, 27 de gener del 2014

LES EDATS DE LA HISTÒRIA: ARRENQUEM AMB LA PREHISTÒRIA!

Ungrupunit  SOSES

Ja hem completat el recorregut per la geografia física, econòmica i de població de les nostres contrades, fet pel qual és arribat el moment de descobrir les diferents fonts històriques que ens apropen a l'estudi del passat. Disposem de les eines necessàries per tal d'obtenir un dibuix aproximat dels fets més rellevants que han anat marcant la història fins al temps actual.
És necessari, doncs, apel·lar a la cronologia i a les característiques més rellevants de les cinc edats en què, fins el moment, ha quedat dividida l'espiral dels anys que ens ha precedit: Prehistòria, Edat Antiga, Edat Mitjana, Edat Moderna i Edat Contemporània,
Aprofitarem la present entrada per tal d'abordar els moments inicials de la Prehistòria, concretament el Paleolític. Si accediu als diferents enllaços i produccions visuals que us oferim a continuació podreu obtenir un bon reguitzell de particularitats pròpies d'aquesta etapa de la història.






dimarts, 21 de gener del 2014

AMPLIEM EL TREBALL SOBRE EL SISTEMA SOLAR

Ungrupunit        SOSES

Sortim a l'espai exterior per tal de visualitzar els astres que formen part del nostre sistema solar i amb l'objectiu de descobrir, paral·lelament, la nostra galàxia, la Via Làctia, i un seguit de constel·lacions que s'emmarquen dins un univers finit però immens.
Apropeu-vos a les aportacions que seguidament us proposem per tal d'obtenir una visió més propera dels conceptes astronòmics treballats a l'aula.
Som-hi!




dijous, 16 de gener del 2014

WRITTEN IN THESE WALLS...

Ungrupunit         SOSES



De ben segur, sou moltes i molts els qui, havent llegit les lectures proposades, us heu adonat que la nova entrada té un títol força curiós, atès que és més que possible que les quatre paraules en anglès que hi ha escrites a l'encapçalament ("WRITTEN IN THESE WALLS...") us siguin força familiars...
Us proposo que, com a activitat de relaxació i de complement a la tasca desenvolupada des de l'àrea d'Anglès, visualitzeu el següent vídeo "d'un grup força famós" i que, a banda de gaudir de les veus dels cantants, proveu de comparar els subtítols en castellà amb les paraules que pronuncien en anglès. Ja veureu com, a mesura que avança la cançó, la pronúncia us resulta més i més familiar.
Lògicament, l'entrada és com un petit regalet que us faig aprofitant l'efemèride del meu aniversari. Us animo, però, a escoltar música en anglès i a provar de convertir-vos en traductors cada cop més experts de lletres que potser incialment mai us heu plantejat de provar d'entendre. A sota the One direction hi trobareu, també, un grup que podem considerar precursors d'aquest tipus de formació musical, Take That.
Gaudiu-ne i, demà... COCA I XOCOLATA!


LECTURES PER PARTIDA DOBLE!

Ungrupunit           SOSES


Ens han garantit, a l'escola, que avui a la tarda estarà disponible al bloc la lectura corresponent a la cinquena prova de Llengua Catalana; ens han assegurat, a l'aula, que avui, al bloc, a la tarda, la lectura de la cinquena prova de Llengua Castellana serà una realitat palpable.
La tarda és arribada. La promesa és ja, doncs, una realitat.
Com que les promeses relacionades amb la lectura són d'obligada observança, atesa la importància que té el fet lector en el desenvolupament de les pròpies competències de comprensió escrita, aquí teniu els textos promesos... I per partida doble!
Gaudiu i relaxeu-vos tot recorrent les línies de L'imperi patogen del mal i de El poblado íbero de Gebut: ¿realidad o leyenda?, dues propostes que de ben segur aconseguiran arrencar-vos algun somriure i, sobretot, fer-vos passar una bona estona. 
Llegir és obrir camí en l'esfera de l'aprenentatge.
Llegir és, per sobre de tot, un plaer idescriptible.
ENDAVANT!


diumenge, 12 de gener del 2014

EROSIÓ, TRANSPORT I SEDIMENTACIÓ. VOLCANS I TERRATRÈMOLS.

Ungrupunit         SOSES

Hores d'ara, ja coneixem les particularitats de la geosfera, la hidrosfera i l'atmosfera. Hem estudiat a fons la divisió de cadascuna de les capes i ampliat el nostre radi d'aprenentatge amb les divisions de cada part per tal d'obtenir un coneixement més profund i complet de la Terra, el planeta en què vivim.
Ens endinsem ara en l'acció dels agents geològics interns i externs, llur acció sobre els components del nostre planeta, i observem també les variacions que experimenta l'escorça arrel de l'actuació de l'aigua, el vent, el glaç, els volcans i els terratrèmols. 
Una sèrie d'enllaços i documents gràfics ens permetran d'obtenir una visió més acurada dels conceptes en qüestió i d'aproximar-nos, paral·lelament, als efectes reals dels agents geològics.






CAPES, VOLCANS I TERRATRÈMOLS

LES PLAQUES TECTÒNIQUES

FENÒMENS GEOLÒGICS INTERNS I EXTERNS

ESTRUCTURA DEL SÒL