UNA CRUÏLLA QUE ENS FA DUBTAR ÉS UN NOU CONEIXEMENT.
LA COMPRENSIÓ, PERÒ, ÉS LA VERITABLE PORTA D'ENTRADA.
RC77

diumenge, 28 de setembre del 2014

UNITATS FÍSIQUES DEL MÓN, D'EUROPA I D'ESPANYA

Ungrupunit      SOSES



Amb l'objectiu de disposar d'una visió acurada de les principals unitats de relleu, rius i climes tant del món, com així mateix d'Europa i d'Espanya, resultarà molt recomanable el fet de complementar el treball de descoberta i d'ubicació dut a terme a classe amb una revisió interactiva i autònoma que pot ésser duta a terme per mitjà de l'accés al seguit d'enllaços que disposem seguidament. És important que comenceu efectuant la revisió del relleu mundial i que, de forma progressiva, aneu respectant un recorregut esglaonat en funció dels conceptes i procediments que hem desplegat a l'alua. 
Un cop manipulades les propostes interactives, resultarà escaient dur a terme una revisió final a través dels vídeos que tanquen aquest apartat.
Bona cacera geogràfica!





















dimecres, 24 de setembre del 2014

HILO A HILO... LECTURA DE LLENGUA CASTELLANA

Ungrupunit      SOSES


Seguim amb la proposta de lectura corresponent a la primera prova de Llengua Castellana. No dubteu de fer un cop d'ull a les peripècies del sastre Oriol i de deixar-vos seduir per la saviesa pacient d'una anciana molt especial. El contingut de valors de la present proposta ens ha de fer reflexionar sobre quines són les coses a què veritablement atribuïm valor.
Passeu!


ARRENQUEM AMB LA LECTURA!

Ungrupunit     SOSES


Arrenquem amb la present entrada l'espai de lectura que precedeix qualsevol prova de Llengua. Com bé sabeu, el fet de ser protagonistes d'una trama us pot apropar un xic més al conjunt d'aventures i peripècies que hi són contingudes. En qualsevol cas, recordeu sempre la màxima que hem compartit a classe: <<Llegeix per a aprendre, però sobretot llegeix per a gaudir!>>.
Som-hi! Bona lectura!



dimarts, 16 de setembre del 2014

LATITUD I LONGITUD: LA LOCALITZACIÓ SOBRE PLANISFERIS

Ungrupunit     SOSES


Els sistemes de localització de qualsevol punt situat sobre la Terra són, clarament, cada cop més sofisticats. Per mitjà dels senyals enviats per la multiplicitat de satèl·lits que orbiten al voltant del nostre planeta, determinar la posició d'un lloc concret és summament fàcil si hom disposa dels aparells d'interpretació corresponents (els ja clàssics sistemes GPS o navegadors dels vehicles, a tall d'exemple).
Bo i tenint en compte que dins l'àrea de Coneixement del Medi hem treballat la LATITUD i la LONGITUD -elements clau en la localització de determinades ubicacions- un proposem que feu un cop d'ull als següents enllaços.

En primer lloc, accediu a la següent pàgina de recusos de geografia i busqueu, dins la primera columna, el link LATITUD Y LONGITUD. Se us descarregarà una aplicació exe. Premeu ejecutar i gaudireu d'una completíssima explicació cedida per l'editorial SM.


En segon lloc, inserim a continuació la següent imatge d'un planisferi amb una sèrie de punts per tal que determineu vosaltres mateixos la latitud i la longitud dels indrets remarcats (si feu clic sobre la imatge, n'obtindreu una visió ampliada).




Finalment, podeu provar d'associar determinades coordenades amb diferents ubicacions en el mapamundi (enllaç molt interessant per a practicar).

dilluns, 15 de setembre del 2014

LA FUNCIÓ DE RELACIÓ

Ungrupunit   SOSES


La funció de relació implica, dins el ventall d'accions bàsiques que duu a terme el nostre organisme, la possibilitat d'establir un contacte directe amb el món que ens envolta i també amb el nostre propi medi intern.
Amb el desplegament de la primera unitat de Coneixement del Medi revisarem els conceptes i procediments que ens aproparan un cop més a les generalitats d'aquesta funció: recorrerem els sentits, el sistema nerviós i l'aparell locomotor per tal de prendre consciència de la interrelació que presenten les esmentades estructures dins la configuració global de l'acció de recepció d'estímuls, anàlisi de les informacions i emissió i execució de les respostes més adients.
Endavant!

LA FUNCIÓ DE RELACIÓ: GENERALITATS


EL SISTEMA NERVIÓS: GENERALITATS


EL PROCÉS DE COORDINACIÓ NERVIOSA


EL SISTEMA ENDOCRÍ: RECORDEM LES PRINCIPALS GLÀNDULES


L'APARELL LOCOMOTOR


APARELLS I ÒRGANS DEL COS HUMÀ



REPÀS DE LA FUNCIÓ DE RELACIÓ






dijous, 11 de setembre del 2014

BENVINGUTS A SISÈ!

Ungrupunit         SOSES

A la graella de sortida, abans d'escoltar el tret que marca l'instant en què cal començar laqcursa, qui més quin menys ja hi té disposats els estris que són necessaris per tal d'encarar el darrer curs de l'Educació Primària amb la il·lusió i el temor que són desvetllats per la incertesa pròpia d'un nou començament. L'objectiu, arribar a la meta amb un ventall ampli de sabers i també de competències que converteixin aquets sabers en quelcom útil i plenament funcional.
Es tracta, en aquest darrer tram formatiu, d'aprendre i, sobretot, d'aplicar allò que ja s'ha après. És absolutament imprescindible que l'alumna i l'alumne es plantegin la necessitat de convertir els coneixements atresorats en un llibre obert que pot ésser (i ha de ser) consultat en qualsevol moment.
Us animem a encarar amb constància, esforç, dedicació i moltes ganes aquesta etapa que clou el primer estadi formatiu de la vostra vida i desitgem, de tot cor, que en finalitzar el període lectiu pugueu afirmar: <<Ara sé, sé que sé aplicar i sé que vull saber més!>>.

Aprofitem aquesta primera entrada per tal de penjar una sèrie de recursos que us permetran de refrescar les operacions bàsiques, les combinades, i també d'intriduir-vos en el concepte de potència i d'arrel quadrada. No us angoixeu i, si us ve de gust, feu-hi un tomb generós.