UNA CRUÏLLA QUE ENS FA DUBTAR ÉS UN NOU CONEIXEMENT.
LA COMPRENSIÓ, PERÒ, ÉS LA VERITABLE PORTA D'ENTRADA.
RC77

dimarts, 28 d’octubre del 2014

RIALLES, SOMRIURES I UNA GRAN DOSI D'HABILITAT A COPONS!

Ungrupunit   SOSES



Avui hem dut a terme la primera sortida del present curs escolar. Ens hem desplaçat fins a Les Feixes, un enclavament situat prop de la localitat de Copons (Anoia) envoltat de natura i embolcallat per un fragment immens de firmament -ara ennuvolat, ara enriolat pels tímids o envalentonats rajos de sol-, amb una extensa esplanada a camp obert que ha suposat una magnífica opció a l'hora de fer els corresponents àpats i de desenvolupar jocs diversos durant les estones de lleure.
Les alumnes i els alumnes de cadascun dels tres cicles han pogut participar d'un taller de circ amb nombroses i variades activitats i propostes: hi ha hagut equilibris de tota mena sobre xanques, pals saltadors, fustes sobre rodets, corda fluixa i, fins i tot, trapezi; s'han atrevit amb els jocs malabars, el diàbolo, els platets xinesos i les combinacions de pals; han trobat estones per a maquillar-se i vestir-se talment com si fossin autèntics pallassos... Ha estat una trobada amb el món del circ i una magnífica possibilitat de treballar les habilitats motrius específiques des d'un vessant eminentment lúdic. Somriures i ulls ben oberts han presidit totes i cadascuna de les experiències tastades durant la jornada d'avui.
La visita al nucli de circ ha culminat amb l'actuació magistral del pallasso "Tastdecirc", el qual ha desplegat un espectacle dinàmic, motivador i engrescador en què nenes, nens, senyoretes i mestres han interactuat de forma més que activa, arribant fins i tot, en alguna ocasió, a convertir-se en autèntics protagonistes de la performance.
Us convidem a visitar la galeria que recull els moments més significatius d'una sortida que hem de qualificar com a molt recomanable i que perfectament pot ésser tastada en família.
Així, doncs... ¿Cómo están ustedes?
ENDAVANT!


dimecres, 22 d’octubre del 2014

MÚLTIPLES I DIVISORS. M.C.M I M.C.D. NOMBRES PRIMERS I COMPOSTOS I REVISIÓ DE L'ARREL QUADRADA

Ungrupunit      SOSES



Hem integrat, hores d'ara, la dinàmica d'execució de les operacions combinades i treballat també amb els nombres enters. Tal i com heu pogut observar, no hi ha res difícil que resulti impossible, ans al contrari, la nostra màxima es fonamenta en el fet de convertir tot allò que sembla dificultós en un bon motiu per tal de treballar a fons i convertir-ho tot plegat en un joc de fàcil resolució.
Ara és el torn dels múltiples i dels divisors. Coneixerem els nombres primers i els compostos i aprendrem a calcular el mínim comú múltiple i el màxim comú divisor, amb el clar objectiu de traslladar els procediments a l'àmbit dels problemes i poder resoldre amb destresa, solvència i encert, diferents situacions en què cal fer servir l'enginy. Com és habitual, anirem seqüenciant els enllaços pràctics per tal que pugueu anar interioritzant els processos que treballarem a l'aula.
A poc a poc, anem ampliant el nostre cercle de coneixements!



















El m.c.m. és una operació matemàtica que consisteix en buscar els múltiples de dos o més nombres.
Un cop tenim els múltiples agafem el número comú (igual) més petit de la llista de múltiples de cada número.
Ja haurem trobat el mínim comú múltiple!

6 = 6, 12, 18, 24, 30, 36, 42, 48, 54...
8 = 8, 16, 24, 32...

Un cop feta l'operació, el mínim comú múltiple és 24. També podem obtenir el m.c.m per mitjà de la taula de descomposició factorial, Us n'ofereim un exemple. A la vegada, podreu observar també quin és el procediment aplicat a l'hora de trobar el màxim comú divisor (m.c.d)












diumenge, 19 d’octubre del 2014

DE VEGADES LES TORNES PODEN CANVIAR...

Ungrupunit         SOSES


Una alumna, una protagonista asseguda enmig d'una classe on no hi ha res més que el buit, pot ben bé dir <<No passa res...>> i quedar-se descansada i satisfeta de la seva forma de procedir. En aquest cas, la lectura corresponent a la segona prova de Llengua Castellana ens permet d'adonar-nos que, en alguna ocasió, les tornes poden canviar i el tret ens pot sortir per la culata...
Si us endinseu en la proposta lectora que us presentem, veureu com fins i tot al noi o a la noia més desidiosos els pot arribar a sobtar el fet de topar amb algú que els imita en la seva actitud. "No pasa nada..." és la glossa d'aquest moment en què l'essència de l'actitud parsimoniosa d'algú pren el control i s'apodera de persones que, fins el moment, han estat sempre vistes com individus mesurats i responsables...
Endavant!


dimarts, 14 d’octubre del 2014

LOCALITZEM EN UN EIX CARTESIÀ...

Ungrupunit        SOSES



Avui hem unificat dues rectes enteres per tal d'aconseguir conformar un eix cartesià, una representació gràfica que inclou quatre quadrants i que ens permet de determinar la localització de tantes coordenades com desitgem.
Com bé deveu recordar, hem conegut l'eix d'abscisses (eix x) i també el d'ordenades (eix y) i ens hem dedicat a disposar diferents coordenades (formades per dos nombres enters) i a identificar les ubicacions corresponents a diferents punts representats.
En aquesta ocasió enllacem a través del bloc d'aula una sèrie de links interessantíssims els quals, pas a pas, ens aniran guiant en el procés de revisió personal de tot allò que hem desplegat avui a l'aula. Es tracta d'un reguitzell d'enllaços eminentment gràfics i molt intuïtius que ens han de permetre de complementar el treball desenvolupat a classe.
No deixeu passar la magnífica oportunitat de fer-hi un tomb!
ÀNIMS!








JA ÉS AQUÍ LA SEGONA LECTURA...

Ungrupunit     SOSES


Un cop més, puntualment, la lectura que serà present al proper control de Llengua Catalana arriba al bloc per tal que la pugueu consultar, llegir i rellegir, si ho desitgeu. Com bé sabeu, és una magnífica oportunitat per tal d'endinsar-vos en la trama en què vosaltres, alumnes, sou els veritables protagonistes.
BONA LECTURA!


diumenge, 5 d’octubre del 2014

ENCAREM ELS NOMBRES ENTERS!

Ungrupunit          SOSES

Dins l'àmbit del coneixement matemàtic, entrarem properament de ple en el treball amb nombres enters. Un cop entès que els nombres naturals formen part de la nostra vida quotidiana i del nostre entorn més proper -"M'han donat 25 euros". "Encara queden 4 mesos per acabar el curs". "He fet 2.500 exercicis durant tot el cicle superior"- accedirem ara a la nova dimensió dels nombres que en certa manera complementen el primer grup, doncs se situen per sota o per sobre del 0. Treballarem els nombres enters positius i negatius: els coneixerem i manipularem sobre la recta (un termòmetre n'és un bon exemple), operarem amb ells i resoldrem problemes que requreixen la seva intervenció directa.
Podeu consultar els següents enllaços per tal de familiaritzar-vos amb aquest tipus de nombres.
Som-hi!