UNA CRUÏLLA QUE ENS FA DUBTAR ÉS UN NOU CONEIXEMENT.
LA COMPRENSIÓ, PERÒ, ÉS LA VERITABLE PORTA D'ENTRADA.
RC77

dilluns, 28 de setembre del 2015

OPERACIONS AMB NOMBRES NATURALS

Ungrupunit             SOSES


Enfilem el treball previ d'aproximació als procediments que són inclosos en la segona unitat de Matemàtiques i ho fem amb l'ànim i la voluntat d'acabar de fiançar el procés de càlcul quan cal sumar, restar i multiplicar (tot un element clau si pretenem poder resoldre problemes de forma acurada). Més endavant analitzarem a fons la divisió; ara, però, és hora de començar a apropar-nos a les propietats fonamentals de la suma i de la multiplicació.
Per mitjà dels accessos que trobareu a la part inferior de l'entrada, podreu començar a prendre contacte amb les propietats commutativa, associativa i també distributiva (de la multiplicació respecte de la suma o de la resta, en el darrer cas)
Visualitzeu els vídeos explicatius i proveu de dur a terme algunes de les activitats enllaçades al final.
Molta sort i molt bon estudi!



ACTIVITATS D'APLICACIÓ DE LA PROPIETAT COMMUTATIVA

ACTIVITATS D'APLICACIÓ: LA PROPIETAT ASSOCIATIVA

ACTIVITATS D'APLICACIÓ: LA PROPIETAT DISTRIBUTIVA

ACTIVITATS GLOBALS: TOTES LES PROPIETATS




En aquesta nova unitat -inclosa dins l'àmbit matemàtic- aprofitarem les estones de treball per tal d'interioritzar definitivament, mitjançant la pràctica, el procediment de càlcul i la resolució de problemes que impliquen la consideració d'operacions combinades. Ens endinsarem a fons en la JERARQUIA DE LES OPERACIONS.
Incialment, però, us proposem de fer un breu recordatori relacionat amb el mecanisme de la multiplicació. D'entre els enllaços que us oferim, el primer inclou una mena de joc en què cal posar a prova la memòria respecte de l'algorisme del producte. Seguidament, trobareu dos vídeos tutorials per tal que no perdeu el fil del procediment de resolució d'operacions combinades. Per acabar, podreu posar fil a l'agulla tot calculant operacions variades en què cal tenir ben presents les normes incloses en l'esquema de la jerarquia de les operacions.
Com sempre, ànims i... A LA FEINA!!!









ARA... APLICA LA JERARQUIA!!!  


Un cop vistes les propietats de la suma i de la multiplicació, analitzades les operacions combinades (aplicació de la jerarquia de les operacions) i resolts els problemes preceptius (claus, a l'hora d'aplicar un raonament que posi en joc els procediments aplicats), iniciem el procés de pràctica, sedimentació i, si és possible, domini de l'algorisme de la divisió.
A l'aula durem a terme un bon nombre d'operacions i, alhora, ens enfrontarem a un grapat significatiu de problemes que posin en joc aquest algorisme. Per tal d'obrir camí, enllacem un vídeo tutorial per tal de fiançar el procediment i tres espais de pràctica on un bon nombre de divisions us esperen.
Endavant i molt bon càlcul!







dimarts, 22 de setembre del 2015

¿QUÉ HARÍAN TUS PADRES SI MANDASES AL DIRECTOR A NEPTUNO?

Ungrupunit       SOSES

Os presentamos el curioso caso de un grupo de alumnos inquietos (vamos a decirlo así...) que deciden aplicar sus conocimientos de ingeniería aeronáutica sobre la figura del director del centro.
Acercaos a esta lectura curiosa a través de la cual podemos reflexionar sobre el valor que ostenta aquello que tenemos y que, muchas veces, no somos capaces de apreciar hasta que lo perdemos.
¡Ánimos!



LECTURA PER AL PRIMER CONTROL DE LLENGUA CATALANA

Ungrupunit                  SOSES

Acabada de sortir del forn de les idees, us fem a mans la lectura corresponent a la primera prova de Llengua Catalana, la qual durem a terme un xic més endavant. Esperem que pugueu dur-ne a terme la lectura atenta i, sobretot, que fruïu recorrent les línies de la trama.
Endavant! 




 

dimecres, 16 de setembre del 2015

APROFUNDIM EN EL SISTEMA DE NUMERACIÓ DECIMAL

Ungrupunit     SOSES


El treball de revisió i d'ampliació del sistema de numeració decimal, un cop arribats als nombres de nou xifres, és proper a la seva completa culminació. Ens manca, però, de dur a terme una aproximació als nombres d'extensió superior (com a curiositat), arribant fins a la unitat de bilió, sota el prisma que ofereix la curiositat natural davant dels nombres d'estranya magnitud. 
Us deixem cinc interessants enllaços on podreu posar a prova els coneixements adquirits. Es tracta d'una sèrie de links força lúdics però a l'hora alliçonadors, propostes d'utilitat si hom s'anima a practicar una mica.
Som-hi, noies i nois!





dilluns, 14 de setembre del 2015

CONEGUEM A FONS LA FUNCIÓ DE NUTRICIÓ!

Ungrupunit            SOSES

Per tal d'iniciar el procés d'estudi dels diferents aparells que inervenenn de manera directa en la funció de nutrició (obtenció i tránsformació de les substàncies nutrients necessàries per al d'obtenir energia i poder desenvolupar les activitats quotidianes), us deixem tot seguit una sèrie d'enllaços que us permetran d'endinsar-vos en la morfologia i funcionalitat de les estructures direcament implicades en la dinàmica d'aquesta funció vital.


LA NUTRICIÓ
LA DIGESTIÓ
LA RESPIRACIÓ
LA CIRCULACIÓ
L'EXCRECIÓ

Afegim, a més, un excel·lent enllaç a vídeos sobre cadascun dels diferents aparells. Recordeu, però, que de primer és imprescindible el fet d'haver llegit els links de la part superior. Els vídeos són la continuació ideal després d'haver estudiat.







diumenge, 13 de setembre del 2015

INSTRUCCIONS PER A L'HABILITACIÓ DE L'AULA VIRTUAL SANTILLANA

Ungrupunit         SOSES



Dins el Cicle Superior, ja fa uns anys que utilitzem els blocs d'aula assíduament com un vàlid instrument de consolidació dels aprenentatges. Ara, amb la voluntat de dotar d'un major nombre de recursos la nostra aula l'editorial Santillana, un any més, en un esforç de renovació i fent pal·lesa la voluntat d'integrar l'ús directe de les noves tecnologies en el procés d'aprenentatge de les noies i dels nois, posa a l'abast de la comunitat educativa l'aplicació "Aula Virtual Santillana", una eina que permetrà els alumnes i les alumnes d'accedir virtualment als documents de treball (llibres en format digital) i, alhora, de poder remenar capses de recursos corresponents a cadascuna de les temàtiques abordades a l'aula (importants àncores a l'hora d'ampliar els sabers).
Lliurarem a les nenes i als nens que disposin de tauleta les llicències per tal que pugueu activar còmodament a casa els corresponents productes. A l'aula disposem d'una sèrie de dispositius per tal de garantir que tothom pugui accedir als recursos dins les hores lectives.
Esperem poder esprémer els recursos que ens aporta l'app, sempre pensant en el benefici formatiu dels nois i de les noies.
Us deixem ara una presentació visual i ben pautada per tal que, un cop l'aplicació hagi estat descarregada, pugueu començar a aprofitar-ne els recursos. 





divendres, 11 de setembre del 2015

ARRENQUEM! CAP AL COR DEL NOSTRE TERRITORI...

Ungrupunit              SOSES


Ben trobats en aquest nou curs escolar 2015 - 2016, iniciem el camí de descobriment de l'entorn i de les peculiaritats del relleu català dins l'àrea de Coneixement del Medi Social.
Aprendrem que el perfil català és variat i diversificat, amb cims elevats, serralades, una gran depressió i nombroses formacions costaneresTot això i més, emmarcat dins una gran diversitat de climes.
A banda de la visualització de les unitats de relleu a l'aula, del corresponent treball i de la pertinent explicació, podeu accedir a tres magnífics enllaços que us permetran de descobrir encara més a fons quin és el relleu de Catalunya.
No deixeu passar l'oportunitat de posar-vos a prova i d'aventurar-vos en l'execució d'algunes de les activitats que us presentem. heu de tenir en compte que, a poc a poc, ens hi anirem endinsant amb més rigor i profunditat.

ATENCIÓ! Cal que instal·leu el navegador Mozilla Firefox al vostre dispositiu atès que permet, amb una major velocitat i versatilitat de reproducció, d'accedir a les propostes.




Si disposeu de temps per a visualitzar les propostes que enllacem a continuació, podreu descobrir de manera ben gràfica algunes de les formacions pròpies de muntanya, costa i també de plana, atès que hi és inclòs un vídeo sobre la nostra comarca, El Segrià.