UNA CRUÏLLA QUE ENS FA DUBTAR ÉS UN NOU CONEIXEMENT.
LA COMPRENSIÓ, PERÒ, ÉS LA VERITABLE PORTA D'ENTRADA.
RC77

diumenge, 11 de desembre del 2016

DARRERA LECTURA DE L'ANY

Ungrupunit        SOSES



Esperar l'oportunitat més assenyada per tal de llegir un missatge que ha estat enviat de forma sorpresiva pot ser una raó suficientment vàlida com per a deixar el Cavall Fort de banda, esperar amb paciència contiguda que tothom se'n vagi a dormir, i accionar el dispositiu mòbil per tal de desvetllar el misteri.
La Júlia no pot esperar; ha de saber qui li ha enviat el whats; ha d'esbrinar el contingut de l'enigmàtic missatge. Serà, potser, l'autor de les línies virtuals, el noi que li fa el pes...?
Llegiu, llegiu.



diumenge, 4 de desembre del 2016

L'UNIVERS DE LES FRACCIONS: TREBALL GLOBAL

Ungrupunit         SOSES


Recuperem el treball amb fraccions que vàrem iniciar el proppassat any. El curs precedent ens veié a totes i a tots analitzar a fons aquest tipus de proposta matemàtica i, certament, vam dur a terme un recorregut ampli pel concepte de fracció, la comparació de fraccions i llur equiparació amb la unitat, l'equivalència entre fraccions i també respecte de nombres naturals, la naturalesa del nombre mixt, les operacions amb fraccions que presentaven el mateix denominador (per bé que vàrem començar a veure-li les orelles al llop del denominador diferent) i tot un seguit de problemes d'aplicació (força interessants).
Ara, amb el benentès que durem a terme un repàs integrador de tots i cadascun dels procediments i conceptes treballats) ens endinsarem especialment en el tractament operatiu de trencats que presenten denominador diferent (farem servir, de forma determinant, la reducció de fraccions a comú denominador).
Endavant, matemàtics!









UNA VIDA APASIONANTE

Ungrupunit             SOSES


El relato cronológico de los hechos e instantes más significativos vividos por Laura Bacrauet nos permite disponer de una visión global de su apasionante vida. Es el dibujo de un mapa humano que recorre las acciones de valentía, acción y solidaridad que una mujer llevó a cabo durante todos y cada uno de sus días, desde la infancia y hasta que un fatídico accidente cortó su existencia.
La disciplina de escritura aplicada en el cuerpo de una biografía hace posible que comprendamos que la redacción de hechos por párrafos -encabezados rigurosamente por un detalle de corte temporal-, es una técnica en que la recopilación previa de elementos (investigación sobre los momentos más relevantes, impacto que las acciones produjeron en los demás, testimonio que ha pervivido en la mente de quienes conocieron al sujeto...) y su posterior ordenación, son puntos cruciales que siempre hay que respetar.
Conozcamos a Laura Bacrauet...



dijous, 24 de novembre del 2016

TALLER D'OPTOMETRIA A LESCOLA

Ungrupunit      SOSES


L'Ester Blanch, optometrista col·legiada, ens ha obsequiat avui amb la possibilitat de descobrir les generalitats del sentit de la vista, llur funcionalitat i també les possibles peculiaritats que poden ésser advertides en relació a les necessitats de teràpia i reconducció dels mecanismes d'ús de la visió.
Analitzada la morfologia dels ulls, hem treballat amb ella hàbits relacionats amb la visió i hem efectuat una sèrie d'activitats pràctiques amb ulleres de visió 3D.
Tot plegat, una magnífica aportació pedagògica que ens ha permès de complementar els nostres aprenentatges (ben presents dins la primera unitat de Coneixement del Medi Natural, relacionada amb la funció de relació).
Agraïm profusament a l'Esther la seva aportació. Moltes mercès!




TALLER D'OPTOMETRIA by Slidely Slideshow

I LA TAULETA FOU EL COMPLEMENT!

Ungrupunit      SOSES


Hem completat la quarta unitat de Llengua Catalana convenientment, un cop revisades les activitats finals i valorats els principals elements d'aprenentatge que hem anat desplegant les darreres setmanes. Abordada la comprensió, el treball lèxic i gramàtic, el desenvolupament ortogràfic i exposades correctament les conferències grup a grup (unes presentacions força ben travades), ha arribat el moment de desempolsar el complement ideal per tal de reforçar els aprenentatges.
Mercès a les facilitats de l'aula virtual, noies i nois ens hem apropat al calaix de propostes amb les nostres tauletes per tal de demostrar tot allò que ja hem consolidat...







 

dimarts, 22 de novembre del 2016

ELS ANIMALS VERTEBRATS I INVERTEBRATS

Ungrupunit      SOSES

Iniciem el recorregut pel fascinant món dels animals tot apropant-nos de primer als vertebrats. Concretament, treballarem les característiques generals dels mamífers i també dels ocells, a banda dels altres grups. Recordeu que resultarà crucial d'efectuar un estudi progressiu per tal d'interioritzar correctament les particularitats de cada grup d'éssers vius treballat.
Enllacem en aquesta entrada dos vídeos, l'un directament relacionat amb els mamífers i, l'altre, enllaçat amb les característiques dels ocells. Si disposeu d'una estona lliure, visualitzeu-los. Resulten molt aclaridors.
A banda del treball de visualització, us pot resultar útil el link a la pàgina del zoo de Barcelona on, d'una forma senzilla, entenedora i gràfica, hom hi té a l'abast un espai per a cadascun dels tipus d'animals existents.
No deixeu passar l'oportunitat d'ampliar els vostres coneixements. Endavant!






ZOO DE BARCELONA: TOTS ELS ANIMALS


Abordarem, també, el tema dels animals que no disposen d'esquelet intern -els animals invertebrats- us apropem una sèrie de pàgines d'investigació en què podreu obtenir una visió més àmplia dels animals sense ossos ni columna vertebral. Treballarem a fons els artròpodes, és ben cert, però bo i tenint en compte que disposeu d'estones mortes, podeu endinsar-vos en el descobriment dels grups d'invertebrats restants.
Visualitzeu de primer el vídeo, proveu seguidament de fer l'activitat clic i, finalment, accediu als webs de suport.
INVESTIGUEU!
SOM-HI!





ELS INVERTEBRATS. SUPORT PER AL DESCOBRIMENT (II)


diumenge, 20 de novembre del 2016

UNA LLIÇÓ PER A L'ANDREÂME...

Ungrupunit              SOSES


Subestimar els coneixements d'un viatger del desert que truca a la porta de casa teva és, sempre, quelcom arriscat. En el cas que ens ocupa, l'Andreâme, una jove damisel·la francesa, cau en el parany de voler mirar per sobre de l'espatlla algú que la supera àmpliament en experiència i coneixements.
Llegiu, llegiu...


MESTRE... AIXÒ ESTÀ FREGAT!

Ungrupunit                SOSES


És possible, a dia d'avui, que algú decideixi de fregar el terra de l'actual "fòrum" provincial de Tàrraco? Evidentment, no... Però, en aquesta primera sortida pedagògica, presidida per la bonior del clima mediterrani típic, envoltada de suavitat, coberta de llum, sota l'aixopluc del sol tebi i melangiós, han succeït moltes cooses i hem viscut molt bons moments.
Hem pogut efectuar un instructiu recorregut pels monuments més emblemàtics de la sempiterna Tàrraco i ampliar els nostres coneixements mitjançant la manipulació d'objectes i l'assumpció de correctes explicacions.
Hem rigut, hem compartit, hem ajudat un senyor a escapar de l'amfiteatre (bé, de la "presó" que ell mateix s'havia creat en el caos de la seva desorientació) i hem conegut de prop alguns dels aspectes més impressionants de la infraestructura i organització social dels antics romans.
Tota una delícia!


SORTIDA A TARRAGONA CICLE SUPERIOR by Slidely Slideshow

dijous, 17 de novembre del 2016

LES PRIMERES PASSES... DE GEGANT!

Ungrupunit       SOSES


Els precintes han estat escapçats, els plàstics deliciosament enretirats, les instruccions consultades i, l'enginy, posat a prova...
Els mestres i les mestres coonsiderem gratificant el fet que els alumnes progressin dins la seva zona de proper desenvolupament, tot conjuminant la interiorització d'aspectes curriculars amb una certa franja de gaudi la qual, de totes totes, és absolutament necessària.
Avui hem fet les primeres provatures amb el seguit de jocs que han posat en joc la numeració matemàtica, la correlació geomètrica, l'agudesa visual, la coordinació oculomotriu i la fragmentació del pla.
Ha estat una jornada profitosa, encabida dins la dinàmica normal d'aula, la qual esperem poder perpetuar en properes ocasions.
Let's play!





dimarts, 15 de novembre del 2016

LET'S PLAY!

Ungrupunit       SOSES



Mercès a l'aportació de l'AMPA de l'escola hem pogut incrementar la dotació d'elements lúdics de les nostres aules amb tot un seguit de jocs que treballen diferents aspectes psicopedagògics i curriculars com són ara l'atenció, la concentració,la memòria, l'agudesa visual, la capacitat relacional, la numeració, la geometria matemàtica, etc.
Disposem, doncs, d'un assortit ventall de propostes que ens permetran de complementar el treball d'aula amb estones lúdiques en què l'aprenentatge i el gaudi seran el fil conductor principal.
US HO AGRAÏM, ASSOCIACIÓ DE MARES I PARES!



dimecres, 9 de novembre del 2016

EL TREBALL AMB ANGLES, A UN CLIC!

Ungrupunit      SOSES

Us deixem avui, en primer lloc, un enllaç extremadament interessant que aborda de ple el treball de traçat d'angles i, sobretot, el càlcul d'operacions amb angles. Es tracta d'una pàgina adaptada a les necessitats dels alumnes de cicle superior que conté moltes demostracions i una sèrie d'activitats les quals, si voleu, podeu desenvolupar.

RECORDEU... ÉS MOLT RECOMANABLE, GRÀFIC I ACLARIDOR!
ACCEDIU-HI A MESURA QUE ANEM AVANÇANT EN EL TEMA EN QÜESTIÓ!


    TREBALL AMB ANGLES!


Paral·lelament, us fem a mans la possibilitat d'accedir a aquests dos enllaços en què, d'una forma més o menys lúdica, podeu practicar i repassar de manera relaxada diferents aspectes del treball que hem dut a terme a l'aula.


dilluns, 7 de novembre del 2016

AQUÍ VAN A RODAR CABEZAS! (O NO)

Ungrupunit        SOSES


El boticario Arnauer parece estar en la cresta de la ola. Su estrategia ha  permitido que el hambre remita en su país. Pauer, a su vez, corroído por la envidia, trata de dejar en mal lugar al afamado farmacéutico.
Con la cabeza del boticario ya dispuesta en la guillotina... ¿Qué sucederá?
¡Pasen y lean!




UN PASSEIG PER L'ECONOMIA I LA POBLACIÓ D'ESPANYA I D'EUROPA

Ens avancem a les properes sessions d'obertura de la nova unitat de Coneixement del Medi Social (L'economia i la població d'Espanya i d'Europa) amb l'objectiu de generar un espai d'investigació i d'assaig-error en què us serà possible de dur a terme diverses pràctiques interactives relacionades amb els països europeus, les comunitats autònomes i províncies espanyoles, i també els principals sectors que formen part del teixit econòmic del nostre país.

És, senzillament, un ventall de recursos que us apropen a la configuració política del territori i també al mapa econòmic que sustenta les nostres societats. 
Si us és possible, de tant en tant, feu un tomb per aquests verals...










dijous, 27 d’octubre del 2016

EL CLIMOGRAMA, POTENT EINA D'ANÀLISI

Ungrupunit       SOSES



La diversitat climatològica, tant a nivell d'Espanya com també de tot el continent europeu, fa palesa la necessitat de disposar d'una eina que permeti efectuar un estudi de les principals característiques atmosfèriques que s'enregistren en un lloc durant un llarg període de temps.

Els climogrames, per mitjà de la consideració de les precipitacions i temperatures constatades en règim mensual en un indret, ens apropa a les peculiaritats de cada clima.
Investiguem!

BASTEIX UN CLIMOGRAMA!

L'ESPAI SECRET DE LA MARTU...

Ungrupunit       SOSES


Dues adolescents inquietes -revolucionats els seus esperits per l'huracà hormonal propi dels inicis de la pubertat- decideixen fer-se fonedisses de les seves llars i viure "tota una aventura". Les ganes d'autoafirmació, de tastar la llibertat sense concessions, de fer valer unes decisions que no són sempre les més encertades, empenyen les prehistòriques protagonistes a sortir extramurs del seu poblat i endinsar-se en un paratge desconegut, el qual ben aviat els serà advers i inhòspit.
Un manyoc de pèls pot ser, potser, l'única llum envers la salvació...


diumenge, 23 d’octubre del 2016

DONEM VIDA AL RESIDU

Ungrupunit        SOSES


En el marc del projecte interdisciplinari que estem desplegant durant el present curs escolar al nostre centre -un cop fiançades la figura de l'ecorresponsable i consolidades les accions de tractament de residus generats al col·legi a petita escala-, el servei de monitoratge i ambientologia del Consell Comarcal, conjuntament amb l'equip docent de l'escola, ha endegat un seguit de tallers que ens han de permetre de complementar el treball diari amb un conjunt d'experiències que posen en joc el contacte directe de nois i noies amb residus de diversa índole, els quals poden ésser reutilitzats en la creació d'objectes de determinada utilitat.

En el cas que ens ocupa, les alumnes i els alumnes han generat precioses guardioles a partir de les ampolles que han anat recollint.

És una nova oportunitat, una nova missió, una nova vida per al residu...



NOVA VIDA AL RESIDU by Slidely Slideshow

LA REPRODUCCIÓ HUMANA I EL PROCÉS DE FECUNDACIÓ

Ungrupunit   SOSES

En el decurs de les properes setmanes, analitzarem a fons una nova funció vital que duen a terme els éssers vius. Concretament, ens centrarem en l'anàlisi de la funció de reproducció en els éssers humans, la reproducció sexual.
Estudiarem les cèl·lules sexuals haploides masculines i femenines, parlarem del zigot, de la mòrula i de la blàstula. Deixarem el resultat de la múltiple divisió cel·lular implantat a l'úter, on s'iniciarà un viatge meravellós a través del temps (9 mesos) fins a culminar amb el sorprenent naixement d'una nova vida.
Si voleu avançar-vos a la lliçó, visualitzeu el següent vídeo, un document molt clar i vàlid a l'hora d'efectuar un recorregut per tot el tema...




Un cop analitzada la morfologia i funcionalitat dels aparells reproductors masculí i femení, ens apropem ara al procés de la fecundació -el miracle de la vida, sens cap mena de dubte-.
La fecundació humana és un procés refinat, gelosament estructurat i orquestrat, cuidat fins el més mínim i imperceptible detall, una autèntica declaració de principis biològics a favor de la supervivència.
Accediu ara a la visualització del següent document per tal d'endinsar-vos en el desenvolupament d'un dels processos més espectaculars i increïbles que tenen lloc dins el cos humà femení.
Som-hi!


Fecundacion humana: La odisea de los... por raulespert

dimarts, 18 d’octubre del 2016

¿SEGURO QUE NO PASA NADA...?

Ungrupunit          SOSES


La segunda propuesta de lectura y comprensión, antes de llevar a cabo la correspondiente prueba de Lengua Castellana, deja al descubierto determinados comportamientos y también ciertas actitudes que los adolescentes de hoy en día ostentan y de las cuales, en determinadas ocasiones, ellos mismos no son conscientes. Algunas inercias sumamente negativas quedan enmarcadas en un escenario de normalidad que puede llegar a resultar incómodo.
El desorden, la falta de aseo personal, la omisión de ejecución de los deberes, etc., son claros ejemplos de comportamientos hasta cierto punto reprochables que deben ser objeto de enmienda. 
En el caso que nos ocupa, el sorprendente escenario con el que topa la niña protagonista hace que haya un antes y un después en todo aquello que ve, siente y experimenta...
¡Adelante!



diumenge, 16 d’octubre del 2016

MÚLTIPLES I DIVISORS. M.C.M. I M.C.D!

Ungrupunit      SOSES



Hem integrat, hores d'ara, la dinàmica d'execució de les operacions combinades i treballat també amb els nombres enters. Tal i com heu pogut observar, no hi ha res difícil que resulti impossible, ans al contrari, la nostra màxima es fonamenta en el fet de convertir tot allò que sembla dificultós en un bon motiu per tal de treballar a fons i convertir-ho tot plegat en un joc de fàcil resolució.
Ara és el torn dels múltiples i dels divisors. Coneixerem els nombres primers i els compostos i aprendrem a calcular el mínim comú múltiple i el màxim comú divisor, amb el clar objectiu de traslladar els procediments a l'àmbit dels problemes i poder resoldre amb destresa, solvència i encert, diferents situacions en què cal fer servir l'enginy. Com és habitual, anirem seqüenciant els enllaços pràctics per tal que pugueu anar interioritzant els processos que treballarem a l'aula.
A poc a poc, anem ampliant el nostre cercle de coneixements!



















El m.c.m. és una operació matemàtica que consisteix en buscar els múltiples de dos o més nombres.
Un cop tenim els múltiples agafem el número comú (igual) més petit de la llista de múltiples de cada número.
Ja haurem trobat el mínim comú múltiple!

6 = 6, 12, 18, 24, 30, 36, 42, 48, 54...
8 = 8, 16, 24, 32...

Un cop feta l'operació, el mínim comú múltiple és 24. També podem obtenir el m.c.m per mitjà de la taula de descomposició factorial, Us n'ofereim un exemple. A la vegada, podreu observar també quin és el procediment aplicat a l'hora de trobar el màxim comú divisor (m.c.d)










dijous, 6 d’octubre del 2016

ESCRIU, PER A SOBREVIURE...

Ungrupunit        SOSES


Un desafortunat incident és el punt de partida del viatge a la deriva que un grup d'amics excursionistes efectua, un cop la seva autocaravana s'enfonsa aigües avall... Bressolats per les onades i els corrents d'un vast i inquiet oceà, arribats per fortuna en una illa deserta, als joves els cal agusar els sentits i l'enginy per tal de començar a construir llur pròpia supervivència.
Què cal escollir, per a sobreviure...)
Passeu i llegiu, tot gaudint!


 

diumenge, 2 d’octubre del 2016

TOTS ENTERS!

Ungrupunit          SOSES

Dins l'àmbit del coneixement matemàtic, entrarem properament de ple en el treball amb nombres enters. Un cop entès que els nombres naturals formen part de la nostra vida quotidiana i del nostre entorn més proper -"M'han donat 25 euros". "Encara queden 4 mesos per acabar el curs". "He fet 2.500 exercicis durant tot el cicle superior"- accedirem ara a la nova dimensió dels nombres que en certa manera complementen el primer grup, doncs se situen per sota o per sobre del 0. Treballarem els nombres enters positius i negatius: els coneixerem i manipularem sobre la recta (un termòmetre n'és un bon exemple), operarem amb ells i resoldrem problemes que requreixen la seva intervenció directa.
Podeu consultar els següents enllaços per tal de familiaritzar-vos amb aquest tipus de nombres.
Som-hi!

diumenge, 25 de setembre del 2016

TEJER, DE FORMA DISTINTA...

Ungrupunit          SOSES


La humildad y la pureza de espíritu son los principales atributos personales que una prudente viejecita maneja con gran arte y oficio en esta primera propuesta de lectura que debe encabezar la próxima prueba de Lengua Castellana. 
Frente a oscuras actitudes imperantes como la burla, la prepotencia y la soberbia, los hilos calladamente tejidos por la anciana nos permiten descubrir un universo paralelo al que normalmente solemos encontrarnos en nuestro día a día. Y es que la sencillez y la transparencia pueden acercarnos una deliciosa moraleja de la cual, probablemente, tenemos mucho que aprender...




dimarts, 20 de setembre del 2016

TEMPS ERA TEMPS...

Ungrupunit        SOSES


L'anàlisi de les peculiaritats, valors i ambients propis d'èpoques passades, efectuat des de la perspectiva del futur imperant, pot arribar a ser sorprenent, especialment per als oïdors que reben la informació novedosa de cop. 
En el cas que ens ocupa, els protagonistes efectuen un ampli recorregut per una mena de museu en què la línia argumental de la visita és l'enorme canvi que ha experimentat la societat dins la dimensió de les que haurien de ser les relacions interpersonals més properes...
De la lectura proposada se'n desprèn una pregunta que hom pot arribar a formular-se: <<Jo en formo part, d'aquest canvi tan notable?>>
Passeu i llegiu. Gaudiu i reflexioneu...



CÀLCUL, POTÈNCIES, ARREL QUADRADA...

Ungrupunit          SOSES



Aprofitem aquesta entrada per tal de penjar una sèrie de recursos que us permetran de refrescar les operacions bàsiques, les combinades, i també d'introduir-vos en el concepte de potència i d'arrel quadrada. No us angoixeu i, si us ve de gust, feu-hi un tomb generós.










dijous, 15 de setembre del 2016

UNITATS DE RELLEU DEL MÓN, D'ESPANYA I D'EUROPA

Ungrupunit      SOSES



Amb l'objectiu de disposar d'una visió acurada de les principals unitats de relleu, rius i climes tant del món, com així mateix d'Europa i d'Espanya, resultarà molt recomanable el fet de complementar el treball de descoberta i d'ubicació dut a terme a classe amb una revisió interactiva i autònoma que pot ésser duta a terme per mitjà de l'accés al seguit d'enllaços que disposem seguidament. És important que comenceu efectuant la revisió del relleu mundial i que, de forma progressiva, aneu respectant un recorregut esglaonat en funció dels conceptes i procediments que hem desplegat a l'alua. 
Un cop manipulades les propostes interactives, resultarà escaient dur a terme una revisió final a través dels vídeos que tanquen aquest apartat.
Bona cacera geogràfica!


















diumenge, 11 de setembre del 2016

LOCALITZACIÓ SOBRE PLANISFERIS: PRÀCTICA

Ungrupunit     SOSES


Els sistemes de localització de qualsevol punt situat sobre la Terra són, clarament, cada cop més sofisticats. Per mitjà dels senyals enviats per la multiplicitat de satèl·lits que orbiten al voltant del nostre planeta, determinar la posició d'un lloc concret és summament fàcil si hom disposa dels aparells d'interpretació corresponents (els ja clàssics sistemes GPS o navegadors dels vehicles, a tall d'exemple).
Bo i tenint en compte que dins l'àrea de Coneixement del Medi hem treballat la LATITUD i la LONGITUD -elements clau en la localització de determinades ubicacions- un proposem que feu un cop d'ull als següents enllaços.

En primer lloc, accediu a la següent pàgina de recusos de geografia i busqueu, dins la primera columna, el link LATITUD Y LONGITUD. Se us descarregarà una aplicació exe. Premeu ejecutar i gaudireu d'una completíssima explicació cedida per l'editorial SM.


En segon lloc, inserim a continuació la següent imatge d'un planisferi amb una sèrie de punts per tal que determineu vosaltres mateixos la latitud i la longitud dels indrets remarcats (si feu clic sobre la imatge, n'obtindreu una visió ampliada).




Finalment, podeu provar d'associar determinades coordenades amb diferents ubicacions en el mapamundi (enllaç molt interessant per a practicar).




LA FUNCIÓ DE RELACIÓ

Ungrupunit   SOSES


La funció de relació implica, dins el ventall d'accions bàsiques que duu a terme el nostre organisme, la possibilitat d'establir un contacte directe amb el món que ens envolta i també amb el nostre propi medi intern.
Amb el desplegament de la primera unitat de Coneixement del Medi revisarem els conceptes i procediments que ens aproparan un cop més a les generalitats d'aquesta funció: recorrerem els sentits, el sistema nerviós i l'aparell locomotor per tal de prendre consciència de la interrelació que presenten les esmentades estructures dins la configuració global de l'acció de recepció d'estímuls, anàlisi de les informacions i emissió i execució de les respostes més adients.
Endavant!

LA FUNCIÓ DE RELACIÓ: GENERALITATS


EL SISTEMA NERVIÓS: GENERALITATS


EL PROCÉS DE COORDINACIÓ NERVIOSA


EL SISTEMA ENDOCRÍ: RECORDEM LES PRINCIPALS GLÀNDULES


L'APARELL LOCOMOTOR


APARELLS I ÒRGANS DEL COS HUMÀ



REPÀS DE LA FUNCIÓ DE RELACIÓ






ARRENCANT ELS MOTORS!

Ungrupunit         SOSES

A la graella de sortida, abans d'escoltar el tret que marca l'instant en què cal començar la cursa, qui més quin menys ja hi té disposats els estris que són necessaris per tal d'encarar el darrer curs de l'Educació Primària amb la il·lusió i el temor que són desvetllats per la incertesa pròpia d'un nou començament. L'objectiu, arribar a la meta amb un ventall ampli de sabers i també de competències que converteixin aquets sabers en quelcom útil i plenament funcional.
Es tracta, en aquest darrer tram formatiu, d'aprendre i, sobretot, d'aplicar allò que ja s'ha après. És absolutament imprescindible que l'alumna i l'alumne es plantegin la necessitat de convertir els coneixements atresorats en un llibre obert que pot ésser (i ha de ser) consultat en qualsevol moment.
Us animem a encarar amb constància, esforç, dedicació i moltes ganes aquesta etapa que clou el primer estadi formatiu de la vostra vida i desitgem, de tot cor, que en finalitzar el període lectiu pugueu afirmar: <<Ara sé, sé que sé aplicar i sé que vull saber més!>>.

Aprofitem aquesta primera entrada per tal de penjar una sèrie de recursos que us permetran de refrescar les operacions bàsiques, les combinades, i també d'intriduir-vos en el concepte de potència i d'arrel quadrada. No us angoixeu i, si us ve de gust, feu-hi un tomb generós.










divendres, 9 de setembre del 2016

R, R i R ET FA GRAN!

Ungrupunit         SOSES



Ben retrobats un cop més en aquest nou curs escolar 2016 - 2017, la comunitat educativa de la nostra escola endega enguany, amb la voluntat de treballar transversalment i interdisciplinària uns hàbits imprescindibles, uns valors indefugibles i unes actituds més que necessàries dins el nostre dia a dia, el projecte R, R i R ET FA GRAN!, una proposta que entomem a partir de la iniciativa que el Consell Comarcal del Segrià ha posat en joc i que giravolta sobre un eix gravitatori il·lusionant, la voluntat de dur a terme una sèrie d'accions concretes, tallers i propostes de creixement relacionats amb les accions de prudència en el consum, la gestió dels residus i la conscienciació sobre la necessitat de fer un gir de 360 graus en les polítiques personals de distribució de les escombraries que en gran volum l'entorn genera.
Així, al llarg del període lectiu, l'escola assumirà el rol d'autogestora de les pròpies deixalles, no només en el pla de la correcta disposició en tots i cadascun dels recipients i espais habilitats a l'efecte, sinó també a l'hora de poder reutilitzar i reciclar els materials amb un enfocament plenament educatiu.
Al llarg dels mesos que han de venir, durem a terme una sèrie d'activitats engrescadores, tindrem els nostres ecoresponsables i procurarem aprendre que el nostre entorn és també el nostre aliat en la recepció de residus, fet pel qual és la nostra obligació vetllar per la seva preservació, conservació i recepció del menor impacte mediambiental possible. Reduir, reciclar, reutilitzar!
El bloc de la campanya està en construcció, però en qualsevol cas us deixem l'enllaç, fent clic a sobre del qual podreu accedir properament al seguit de propostes que el Consell Comarcal del Segrià ha preparat.