Ungrupunit SOSES
Sortim de la Terra. Abandonem el nostre planeta per tal d'iniciar una pauta d'observació i anàlisi dels diferents astres que conformen el sistema solar i també l'univers en general. Ens endinsarem en l'estructura i composició dels cossos celests, n'analitzarem la posició i el moviment i aprendrem quina relació presenten entre ells.
Un cop completada la tasca inicial, retornarem a la Terra per tal de treballar panoràmicament les capes que la conformen. L'atmosfera, la hidrosfera i la geosfera ocuparan bona part del nostre temps i aprofitarem l'avinentesa també per tal de conèixer l'escorça, el mantell i el nucli.
Finalment, ens aproparem a l'estudi dels fenòmens atmosfèrics i esbrinarem com s'ho fan els homes del temps per tal de determinar l'evolució de les condicions de la capa gasosa...
ENDAVANT... PASSEU!
L'Agència Europea de l'Espai (ESA) ha comunicat que, pels volts de l'any dos mil vint-i-quatre, llançarà a l'espai el telescopi Plato, especialitzat en la recerca de planetes extrasolars (és a dir, que orbitin al voltant d'estrelles properes al nostre sistema) que presentin unes condicions inicialment similarts al planeta blau pel que respecta a presència d'aigua i atmosfera respirable.
Aquesta posada en escena d'un giny capaç de "detectar vida" és quelcom que mereix tota la nostra atenció.
Us deixem, doncs, un enllaç on podeu consultar la notícia de primera mà.
Informeu-vos i investigueu!
ARTICLE SOBRE EXPLORACIÓ ESPACIAL DE FUTUR!
El diari El País va publicar, el 2013, una fotogaleria amb les millors imatges d'astonomia de l'any, un cop el Reial Observatori de Greenwich feu pública la llista dels autors de les instantànies que finalment foren premiades.
No dubteu pas: feu clic a l'enllaç que us deixem a continuació i, amb el mode de pantalla completa activat, deixeu-vos seduir per l'espai, les galàxies, les nebuloses, els detalls dels astres en primer pla, la dansa esfilagarsada i silenciosament melòdica de les aurores boreals...