Ungrupunit SOSES
Esclat de primavera i esclat de curiositat. La visita al museu de la ciència, l'actual Cosmocaixa, ha tornat a suposar un valuós punt de trobada i de beneficiosa col·lisió directa entre els aprenentatges de les nostres alumnes i dels nostres alumnes (cicles Mitjà i Superior), d'una banda, i la multiplicitat de pràctiques atractives i altament motivadores que el recinte de la capital comtal posa a l'abast dels visitants, de l'altra.
Un plàcid desplaçament presidit per un sol primaveral ambiciós ha estat el tret de sortida d'un diia rodó en què tothom ha pogut confrontar els sabers personals amb la ciència més viva i manipulativa. Tot descendint per l'espiral del temps -als marges de la qual hem comprovat la datació de l'evolució de la vida-, hem fet cap al planetari on l'univers ens ha rebut amb els límits oberts: galàxies, constel·lacions, sistemes d'orientació i de determinació de trajectòries, eclipsis i fases de la Lluna en grans dimensions de visió, han fascinat els discents i han desfermat un silenci que ha contribuït a ampliar la magnificència del cosmos a l'abast de la mà.
Posteriorment, el taller "Fenòmens elèctrics" -plat estrella de la jornada científica- ha fet possible l'avançament pràctic d'un tema (L'electricitat) que som a punt d'encetar a l'aula. L'electricitat estàtica, el potencial dels generadors, les fonts d'energia i la transferència de la forma d'energia que basa la seva existència en el pas d'electrons d'un cos carregat negativament i fins a un altre que n'està positivament, ha permès els joves d'interactuar amb l'experimentació directa per mitjà d'aparells i fenòmens visibles. Tal i com acostuma a succeir, l'electricitat i llurs potencialitats ha cridat enormement l'atenció dels menuts, els quals han sortit satisfets de l'aula Lambda (sala en què ha estat duta a terme la meravellosa experiència).
La visita a Cosmocaixa ha tancat les pàgines del llibre d'experimentació amb la manipulació dels experiments presents a la sala d'exposició permanent (espai en què les alumnes i els alumnes han aplicat un bon grapat de procediments desplegats ja d'antuvi a l'aula) i amb la visita al bosc inundat (recreació d'un ecosistema tropical, el qual resulta sempre enigmàtic i captivador)
Cosmocaixa, un entorn científic pedagògicament excel·lent i, alhora, un paratge digne d'un bell somni ansiejat pels més curiosos.
CosmoCaixa 2017 by Slidely Slideshow