En medio del desierto, alguien ha encontrado la manera de enriquecerse enormemente a través de la venta fraudulenta de terrenos yermos y secos. La hija de ese alguien, sin embargo, ve muy pronto que dicha actitud no es la más correcta. De la mano de un bondadoso y sabio profesor, la chica conoce la verdadera belleza (lejos de las riquezas fastuosas del palacio en el que vive) y, a su vez, participa en una lección moralizante de enorme interés.
No es oro, todo lo que reluce... Y, aquello que a primera vista parece no poder llegar a relucir nunca, puede convertirse en una gran fuente de belleza.
Com bé sabeu, dins l'àmbit d'Educació Artística ens hem endinsat en les diferents manifestacions pròpies del període prehistòric. Després de molt pintar i de tants i tants estampats sobre base de pedra, sembla que algú s'ha convertit en una tèmpera. Caldrà veure si les pedres perseguides podran sobreviure a la fúria del pot de pintura...
Per tal d'iniciar el procés d'estudi dels diferents aparells que inervenen de manera directa en la funció de nutrició (obtenció i tránsformació de les substàncies nutrients necessàries per al d'obtenir energia i poder desenvolupar les activitats quotidianes), us deixem tot seguit una sèrie d'enllaços que us permetran d'endinsar-vos en la morfologia i funcionalitat de les estructures direcament implicades en la dinàmica d'aquesta funció vital.
Afegim, a més, un excel·lent enllaç a vídeos sobre cadascun dels diferents aparells. Recordeu, però, que de primer és imprescindible el fet d'haver llegit els links de la part superior. Els vídeos són la continuació ideal després d'haver estudiat.
Un cop desplegat el recorregut pels diferents aparells que intervenen en la funció de nutrició, us proposem que amplieu els horitzons sobre la piràmide alimentària i que, així mateix, us poseu a prova amb un joc de classificació. PIRÀMIDE ALIMENTÀRIA (INFORMATIU) CLASSIFICA ELS ALIMENTS, VALENTA/VALENT!
Sortim de la Terra. Abandonem el nostre planeta per tal d'iniciar una pauta d'observació i anàlisi dels diferents astres que conformen el sistema solar i també l'univers en general. Ens endinsarem en l'estructura i composició dels cossos celests, n'analitzarem la posició i el moviment i aprendrem quina relació presenten entre ells.
Un cop completada la tasca inicial, retornarem a la Terra per tal de treballar panoràmicament les capes que la conformen. L'atmosfera, la hidrosfera i la geosfera ocuparan bona part del nostre temps i aprofitarem l'avinentesa també per tal de conèixer l'escorça, el mantell i el nucli.
Finalment, ens aproparem a l'estudi dels fenòmens atmosfèrics i esbrinarem com s'ho fan els homes del temps per tal de determinar l'evolució de les condicions de la capa gasosa...
L'Agència Europea de l'Espai (ESA) ha comunicat que, pels volts de l'any dos mil vint-i-quatre, llançarà a l'espai el telescopi Plato, especialitzat en la recerca de planetes extrasolars (és a dir, que orbitin al voltant d'estrelles properes al nostre sistema) que presentin unes condicions inicialment similarts al planeta blau pel que respecta a presència d'aigua i atmosfera respirable.
Aquesta posada en escena d'un giny capaç de "detectar vida" és quelcom que mereix tota la nostra atenció.
Us deixem, doncs, un enllaç on podeu consultar la notícia de primera mà.
El diari El País va publicar, el 2013, una fotogaleria amb les millors imatges d'astonomia de l'any, un cop el Reial Observatori de Greenwich feu pública la llista dels autors de les instantànies que finalment foren premiades.
No dubteu pas: feu clic a l'enllaç que us deixem a continuació i, amb el mode de pantalla completa activat, deixeu-vos seduir per l'espai, les galàxies, les nebuloses, els detalls dels astres en primer pla, la dansa esfilagarsada i silenciosament melòdica de les aurores boreals...
Dins el Cicle Superior, ja fa uns anys que utilitzem els blocs d'aula assíduament com un vàlid instrument de consolidació dels aprenentatges. Ara, amb la voluntat de dotar d'un major nombre de recursos la nostra aula l'editorial Santillana, un any més, en un esforç de renovació i fent pal·lesa la voluntat d'integrar l'ús directe de les noves tecnologies en el procés d'aprenentatge de les noies i dels nois, posa a l'abast de la comunitat educativa l'aplicació "Aula Virtual Santillana", una eina que permetrà els alumnes i les alumnes d'accedir virtualment als documents de treball (llibres en format digital) i, alhora, de poder remenar capses de recursos corresponents a cadascuna de les temàtiques abordades a l'aula (importants àncores a l'hora d'ampliar els sabers). Si disposeu de tauleta (no és obligatori el fet de comprar-la, perquè durant el primer curs d'ESO ja haureu de fer una inversió tecnològica), podeu instal·lar l'aplicació.
Lliurarem a les nenes i als nens que disposin de tauleta les llicències per tal que pugueu activar còmodament a casa els corresponents productes. A l'aula disposem d'una sèrie de dispositius per tal de garantir que tothom pugui accedir als recursos dins les hores lectives.
Esperem poder esprémer els recursos que ens aporta l'app, sempre pensant en el benefici formatiu dels nois i de les noies.
Us deixem ara una presentació visual i ben pautada per tal que, un cop l'aplicació hagi estat descarregada, pugueu començar a aprofitar-ne els recursos.