Aquests dies la humanitat resta -des que es lleva el sol i fins que es gita al capvespre-commocionada i perplexa davant les successives rèpliques sísmiques que estan assotant i assolant a la vegada bona part de la costa nord-est del Japó.
A l'aula hem estudiat la teoria de la deriva continentat formulada per Alfred Wegener i avalada més endavant per tota la comunitat científica. Ens hem adonat de com la litosfera conforma en el seu conjunt global una espècie de trencaclosques sòlid que llisca imperceptiblement sobre l'astenosfera, on el magma rabeja delerós de manifestar-se. Sabem, a més, que l'anomenat cinturó de foc del Pacífic és la zona que recull una major quantitat d'activitat sísmica i que allotja, al seu torn, nombrosos volcans.
Per tal de contrastar la informació exposada a classe, us apropem ara un article del socioecòleg Ramon Folch, escrit periodístic que resulta summanent clarificador i explica de forma planera per què determinats habitants de la Terra escullen zones "perilloses" (i alhora fèrtils) per tal de viure-hi.
Tingueu paciència i llegiu l'article. Paga la pena!
4 comentaris:
pobres japonesos per culpa daket sunami o an perdut tot T_T
Espero que les persones de Japó surtin aviat de aquest terratrèmol.
A mi em fan pena els pobres japonesos que no s'ho mereixen tot això.
Professor aket video impresionant... Em sap tan greu perals pobres japonesos... a + an dit lo de l'anell de foc!
A i estimats companys no us preocupe per mi, el llavid el tinc unflat, però no es re greu:D
Publica un comentari a l'entrada