Amb la hipòtesi de la possible dissolució del poliestirè expandit hem arrencat avui la tercera acció experimental dins l'àmbit de Medi. El poliestirè (o porexpan) és un material (derivat plàstic) d'ampli espectre d'ús dins la nostra vida quotidiana. Emprem aquest material per tal d'aïllar habitatges, protegir aparells electrònics, contenir (com a recipient) productes alimentaris diversos, etc.
El problema del poliestirè és l'enorme dificultat d'eliminació de la substància (cal recordar que el plàstic és un material que pot trigar milions d'anys a descompondre's).
Hem mirat de dissoldre'l emprant el dissolvent universal, l'aigua, però no ha estat possible aconseguir la fita. Així, hem optat per un dissolvent molt més potent (i alhora contaminant), l'acetona, substància amb què hem aconseguit de dissoldre el porexpan. Malauradament, ha quedat integrat dins la pròpia barreja d'acetona, fet que ens ha menat a una doble conclusió: el poliestirè no desapareix del tot i és necessària una substància altament corrosiva per tal de poder arribar a camuflar-lo... Tot un problema pel medi ambient, si és que des de determinats sectors es fa servir aquesta tècnica a gran escala per tal de dissoldre'l.
DISSOLUCIÓ DE POREXPAN by Slidely Slideshow
4 comentaris:
Ha set molt divertit i inpressionant😮😮❗♾guau🤔
Un experiment molt interesant per treballar la descomposició del plàstic.
Espero fer més experiments a classe!
Seguirem amb l'experimentació, és clar!
Endavant!
Publica un comentari a l'entrada